MORTON : PATTISON were appointed to design and build an inclusive outdoor 'amphitheatre' in a primary school to suit both children and adults in learning sessions and performances. The design incorporated local, traditional materials including flint and oak arranged in a contemporary format using steel gabions to create a stepped seating structure. The top of the amphitheatre has a viewing gallery allowing less able users to participate. The structure is settled into the surrounding landscape by use of 'new wave' perennial sensory planting consisting of low maintenance, high biodiversity-value herbs and grasses.

In addition to the amphitheatre MORTON : PATTISON installed 90m of compacted stone path and carried out minor landforming and soft landscaping around the grounds to improve inclusivity and to allow children to use the outdoor space in wet weather.