MORTON : PATTISON were appointed to draw up a cost-estimated masterplan for the arrival area of a new flagship nature reserve. The vision for the former quarry site was to create an outdoor adventure hub encouraging exploration and interaction with the natural environment alongside biodiversity conservation objectives. The design elements consisted of a car park, cafe, bike hire, pump track, education and group activity area, glamping pods, play area and new staff workshop facilities. The interpretive, sculptural and artistic components were communicated through a series of design visualisations produced by our sub-consultant.

The project led on to further work with the client producing interpretation board designs and an interpretive style guide to be used across multi-channel communication outlets.